Să oferi consultanță timp de 15 minute poate părea complet inutil, la prima vedere. Până la urmă, ce poți să discuți în 15 minute, când noi, femeile, stăm jumătate de oră doar să ne uităm într-un meniu și să decidem ce tip de salată să comandăm?

consultanta gratuita nunta

În ultima vreme, am simțit că tratez timpul meu, de lucru sau personal, cu prea mare lejeritate. Și nu cred că sunt singura care are senzația asta de neliniște cu privire la felul în care își consumă timpul. Trăim de parcă ar fi o resursă inepuizabilă și garantată, când, de fapt, de cele mai multe ori, amânăm lucruri, uităm care ne sunt prioritățile, sărim peste mese etc. Iar când vrem să facem lucruri cu adevărat importante, simțim că trebuie să îl furăm din alte părți, pentru că timpul nostru este deja alocat într-o mie de proiecte care ne consumă toată energia.

Consultanța în 15 minute e un pariu cu mine, în primul rând. Că pot discuta la obiect, laser-focused, cum ar veni, orice subiect din aria mea de competențe. Și că pot oferi răspunsuri la întrebări arzătoare, chiar dacă asta mi-ar lua, într-o ședință normală, poate o oră și un pic. E un pariu că pot deveni mai concisă, mai concentrată și mai intențională. Less s*it, more of the good stuff! 

15 minute petrec într-o singură sesiune de scroll pe Instagram, când mă uită dumnezeu cu telefonul în mână. E (mult) mai puțin decât timpul pierdut în trafic, în drum spre o întâlnire. Și cu siguranță e fix cât îmi ia să îmi beau prima cafea de dimineață, singura care mă pregătește pentru un program încărcat.

Așa că vreau să explorez și să aflu cât de multe lucruri se pot discuta în doar 15 minute! Știu că în 15 minute nu pot muta munții din loc, pentru asta aș avea nevoie de măcar o oră 😛 Dar cu siguranță pot scoate o „piatră” din pantoful virtual al celui sau celei care are o mică problemă (sau o întrebare sâcâitoare) cu privire la nuntă.

[push h=”15″]

via GIPHY

[push h=”15″]

Am avut până acum trei discuții de 15 minute la cafea. Au fost toate pe teme diferite și destul de atractive, așa că împărtășesc cu voi rezumatul lor.

Prima întâlnire a fost mai dificilă pentru mine, ba chiar cred că am avut un pic emoții. Subiectul a fost vast, așa că nu am reușit să ne încadrăm în cele 15 minute. Am discutat despre bugetul nunții, despre negocierea cu saloanele de nuntă, despre stadiul lor actual în organizare. A fost aproape cât o ședință normală de consiliere, dar m-am bucurat mult că am avut ocazia să explic pe-ndelete cum cred eu că ar fi bine să își alcătuiască bugetul. Și da, am discutat și despre negociere, termenul de care se teme orice wedding planner (iar eu nu fac nicio excepție). Alexandra, îți mulțumesc pentru discuție și pentru răbdarea cu care mi-ai ascultat prelegerea inițială! 

La a doua întâlnire virtuală am discutat despre cum să alegi DJ-ul pentru nuntă. Părerea mea e că DJ-ul e unul dintre furnizorii cel mai greu de ales, pentru că e omul pe care te bazezi cel mai mult să facă petrecere, dar pe care nu prea ai cum să-l iei la un test-drive. Nici portofoliu nu prea are cum să-ți arate, nici pe playlist nu poți să pui mâna și să zici „da, e premium, exact ce căutam!”. Dar nu e nici ceva imposibil, iar bunul simț și chimia interpresonală merg până hăt-departe, când ai de făcut astfel de decizii. Am discutat despre toate lucrurile pe care trebuie să le aibă în vedere și i-am oferit exact procesul meu de selecție pentru orice furnizor de nuntă pe care nu îl cunosc. La sfârșitul sesiunii, care a durat un pic mai puțin de 20 de minute, Andreea mi-a spus că este fix ce avea nevoie să poată lua o decizie! 

A treia și ultima, deocamdată, dintre întâlnirile mele de 15 minute, a fost despre rochiile de mireasă, mai exact despre rochii de mireasă cu un anumit buget. Iubesc rochiile de mireasă și magazinele lor, nu aș mai pleca de lângă ele, iar când merg să consult pentru alegerea rochiei îmi vine să plâng, să aplaud și să râd, în același timp! Toate clientele care m-au avut cu ele la probe știu că sunt o „domnișoară de onoare” in disguise și că acolo îmi las întotdeauna emoțiile să-și facă loc. Daaar… rochiile de mireasă sunt niște obiecte vestimentare foaaarte scumpe. De aceea nu includ în estimările de buget costurile pentru ținute. Nu vreau să impun nimănui idea mea despre cât ar trebui să coste o rochie de mireasă (sau un costum). Așa că, înarmată cu o zi de research, am găsit nu mai puțin de 7 rochii de mireasă (superbe!) cu un buget de 2500 de lei sau mai puțin. Și da, le voi împărtăși cu voi săptămâna aceasta! Simona, îți mulțumesc că mi-ai oferit ocazia să povestesc cu tine despre rochiile de mireasă (ok, și despre pantofi un pic)!

*

Asta a fost, până acum. Ești curioasă să vezi ce putem să rezolvăm în 15 minute? Chiar dacă nu vom muta munții din loc, îți promit că vom scoate măcar piatra aia care te tot deranjează de ceva vreme!

P.S. Înscrierile se închid pe 15 Decembrie!

 

Programează acum