Nunta Sînzianei și a lui Jeff are o dinamică aparte, lucru pe care îl veți vedea și voi din fotografiile pe care vreau să vi le împărtășesc. E una din nunțile pe care nu ai cum să le uiți. Pentru că am avut o ceremonie religioasă evreiască, pentru că programul nunții a fost altfel decât suntem obișnuiți, pentru că a plouat o oră cu găleata și a trebuit să așteptăm bunăvoința cerului să ne vedem de treabă, pentru că invitații au primit cum nu se poate mai bine toate lucrurile pe care am decis să le facem altfel și pentru că am avut cei mai relaxați miri.

M-am văzut cu Sînziana și Jeff prin septembrie, anul trecut. Mi-au povestit ce își doresc și a rămas să ne ocupăm cât mai repede de găsirea unui loc pentru nuntă care să spună ceva, prin istorie și arhitectură. Ei deja văzuseră câteva locuri, prin Brașov și în București. Căutarea locului perfect pentru nuntă a fost ceva mai anevoios decât de obicei. Ne-ar fi plăcut o cetate medievală, însă ne-am lovit de probleme administrative și ne-am orientat către conac/palat. Am ajuns la Sibiu, la Palatul Brukenthal, și acolo totul părea perfect. Însă lipsa locurilor suficiente de cazare și distanța București-Sibiu, pe un drum nu tocmai ca în palmă (drum care, pentru mai mult de jumătate de invitați, urma să se adauge unor ore multe de călătorie cu avionul) ne-a făcut să ne reorientăm către București.

Adevărul e că Sînzianei îi rămăsese în minte Palatul Bragadiru, ca o soluție aproape perfectă. Salonul spațios, clădirea veche, dar bine întreținută și bucătăria proprie au fost argumentele pentru decizia finală. Palatul Bragadiru a venit la pachet cu decorul, lucru care de cele mai multe ori nu e un lucru grozav. Însă am găsit la Soul 2 Soul o echipă super profi, cu care am colaborat foarte bine și care ne-a oferit exact acel dram de flexibilitate de care aveam nevoie pentru a ne pune toate planurile în aplicare.

Nunta la Palatul Bragadiru

Foto: Marius Frim / www.mariusfrim.ro

Când încă eram aproape siguri că nunta va avea loc în Sibiu, am ales și fotograful. Pe Marius Frim nu l-am ales doar pentru că ne-am orientat să găsim pe cineva din zonă. S-a potrivit de minune cu Sânziana. O întâlnire pe skype și au bătut palma. Cătălin Bălașa a fost alegerea pentru video, tot după o întâlnire virtuală. Restul furnizorilor au fost bifați destul de rapid – papetăria a fost realizată in house, cu ajutorul Emoții pe hârtie, rochița de la Parlor, band-ul The dAdA pentru o petrecere cu energie și o atmosferă caldă.

Ceremonie in aer liber Palatul Bragadiru

Foto: Marius Frim / www.mariusfrim.ro

Nunta a început după-amiază, nu doar pentru că a avut loc duminica, ci și pentru că așa a părut cel mai firesc, în special pentru cei peste 40 de invitați care au zburat din toate colțurile lumii să asiste la celebrarea celor doi. Așadar, într-un cadru intim, pe terasa Palatului Bragadiru, am pregătit spațiul perfect pentru o ceremonie în aer liber. Primirea invitaților a fost acompaniată de fetele de la Anima, care s-au descurcat să creeze o atmosferă cât mai plăcută, în timp ce noi ne rugam să se oprească ploaia. Pentru că inevitabilul s-a produs și a început să plouă, chiar în timpul ceremoniei. Emoțiile mele au fost mai mari decât oricând.

Din fericire, ceea ce a părut un impediment groaznic s-a dovedit a fi un moment memorabil pentru toată lumea. Dacă vă întrebați de ce nu am mutat ceremonia în interior și cum se face că nu am avut un plan B, trebuie să vă spun că planul B nu a depins de mine, ci de sfintele taine ale ceremoniei evreiești. Chuppah, construcția specială sub care au loc ceremoniile evreiești, nu putea fi mutată, fiind prea grea. Așa că ne-am înarmat cu răbdare și am așteptat să se liniștească ploaia.

Ceremonie in aer liber - Palatul Bragadiru

Foto: Marius Frim / www.mariusfrim.ro

Am cunoscut oameni săritori, dar și relaxați și dezinvolți, printre invitați. M-am întrebat cum ar fi decurs lucrurile dacă invitații ar fi fost mai puțin răbdători cu vremea capricioasă. Pot să spun că am avut noroc din toate părțile. Echipa de la Palat și-a făcut treaba excelent, fetele de la Anima și-au prelungit programul cu o oră, Jeff s-a asigurat că toată lumea se simte confortabil, în timp ce Sînziana aștepta cuminte semnul meu și al rabinului pentru începerea ceremoniei.

Ceremonie evreiasca in aer liber la Palatul Bragadiru

Foto: Marius Frim / www.mariusfrim.ro

Între timp, am servit aperitivul pe terasă, pass-around, așa cum aveam în plan. A fost un mic artificiu pe care l-am folosit pentru a scurta programul și pentru a ne asigura că oamenii nu vor pica lați de oboseală înainte de ora tortului. Treaba asta a funcționat foarte bine. Lumea a socializat așa cum nu am văzut la nicio nuntă. În momentul în care ploaia s-a mai  liniștit, am reluat ceremonia și petrecerea și-a urmat cursul firesc.

Ceremonie evreiasca - Palaul Bragadiru

Foto: Marius Frim / www.mariusfrim.ro

Se spune că ploaia la nuntă semnifică belșug. Nu sunt genul superstițios, dar aici, la nunta Sînzianei și a lui Jeff, am simțit pe viu că așa a fost. Au avut prieteni buni aproape, familia, multă dragoste și voie bună. Cred că asta înseamnă belșug, la propriu.

Mai multe fotografii în pagina de portofoliu dedicată nunții lor!

P.S.

Irina a fost ajutorul meu de nădejde de la această nuntă, fără de care nu cred că aș fi reușit să aranjez la timp copacii cu amintiri, meniurile individuale și toate celelalte obiecte de decor pe care le-am pregătit. E foarte posibil să mai auziți de ea, pentru că e timpul să îmi măresc echipa! Însă voi dezvolta subiectul cu altă ocazie, cât de curând 🙂