Nu cred că există o colaborare sănătoasă între mine, wedding planner, și cuplu, fără o legătură specială. Poți să îi spui empatie, înțelegere, respect sau prietenie. Unii oameni îmi devin apropiați instant, de alții mă lipesc mai greu. Dar nici o nuntă nu va fi un succes dacă nu am reușit, în timpul pregătirilor, să ajung la un nivel confortabil de comunicare cu mirii. Dacă există rețineri, idei împărtășite pe jumătate sau o lipsă de încredere nejustificată, în orice caz.

Încrederea acordată oamenilor cu care lucrăm, indiferent care e scopul colaborării, face lucrurile mai ușoare. Face lucrurile firești. Face oamenii relaxați. Încrederea scoate ce e mai bun din om, de cele mai multe ori. Lasă loc de creativitate propunerilor tale și vei fi surprins de rezultat. Nu te crampona în cele mai mici detalii. Pentru că nu vei avea cum să fii surprins. Sunt locuri și oameni de la care poți cere rigurozitate maximă și altele care au nevoie de un pic de ”spațiu” de mișcare, acordat cu încredere deplină.

Dacă te-ai obișnuit deja cu un stil vizual, comunică-l. Dar nu îl impune cu forța. Nu încerca să recreezi o imagine de pe Pinterest. Sau un întreg tablou. Pentru că, cel mai probabil, nu dispui nici de bugetul necesar, și nici de aceiași oameni care au lucrat la acel proiect. Lasă fiecare om să își facă treaba așa cum știe cel mai bine. Și concentrează-te pe lucruri importante.

Lucrează în direcția îmbunătățirii relațiilor de familie. Gândește-te că poți fi un om mai bun. Așează-ți pe hârtie  felurile în care poți fi partenerul cel mai bun. Vizualizează-ți căsnicia și respectă-l pe cel de lângă tine. Nu irosi un an din viață doar pentru nuntă. Bucură-te de ceea ce trăiești acum. Fii în prezent. Și ai încredere că toate se vor așeza cum trebuie, pentru că ai lângă tine omul minunat și pentru că planificarea nunții este pe mâini bune.

Încredere cu ”de-a sila” nu se poate. Alege să lucrezi cu oameni care îți pot dovedi imediat plusul de valoare. Oameni cu care te simți confortabil să discuți lucrurile care ți se par grele sau problematice. Noi, cei care lucrăm în industria nunților, nu suntem doar furnizori de diverse. Suntem și prietenoși, buni ascultători, uneori resurse nebănuite de soluții.

Dacă vrei o nuntă frumoasă, fii om mare mai întâi și alege să ai lângă tine o echipă de oameni mari, care apreciază încrederea oferită și care pot, la sfârșitul zilei, să se ridice deasupra așteptărilor tale.
Incredere. Ale&Iani - Palatul Mogosoaia - 30mai2015