Open/Close Menu
pentru o nuntă extraordinar de a voastră!

Desparte-te de ea!

Pentru că nu o mai vezi decât pe ea, în toate chipurile, toate formele, cu toate greșelile și imperfecțiunile ei. Pentru că nu vorbești decât despre ea și, cu toate astea, simți mereu un gol în stomac când încerci să te gândești cum o să fie. Pentru că deși lucrurile par grozave din exterior, tu știi că ceva nu e în regulă și că nu așa ar trebui să fie lucrurile. Nu ar trebui să duci o luptă constantă. Să trebuiască să alegi între ce îți place și ce e bine. Între cum trebuie și cum îți dorești din tot sufletul.

Lucrurile ar trebui să fie mai simple. Orice relație sănătoasă are sentimentul ăla aiurit de îți vine să zici că visezi. Știi cum e când te îndrăgostești? Cam așa ar trebui să fie și aici. În schimb, tu îți rozi unghiile. Nu dormi noaptea. Te trezești cu ochii cât cepele și ți se pare că ai ajuns la capătul răbdării.

Desigur, nu e doar vina ei și în niciun caz a ta. Sunt și alți oameni implicați. Mereu vor fi și alți oameni. Genul de mamă care te îndeamnă să taci și să lași de la tine, pentru că toți facem așa. Genul de prietenă care a trecut prin aceleași experiențe, doar că acum ți le prezintă într-o lumină diferită și nu încetează să te sfătuiască, deși, la rândul ei, nu a putut să facă mai mult decât să asiste pasivă la spectacolul care s-a desfășurat în fața ei.

Ea este nunta ta toxică și îți sugerez, din motive evidente, să te desparți de ea. O nuntă toxică este, într-un fel, ca o relație proastă, din care trebuie să ieși urgent, doar că nu prea știi cum și ți-e frică de ce va urma.

Este exact nunta aceea pe care o plănuiești pentru alții, cumva, de parcă nu ai mai exista tu cu adevărat, ci doar ”mireasa” din tine. Nunta toxică îți acaparează toată ființa, îți sufocă personalitatea și te face să te simți constant neadecvată. Pentru că, oricât ai încerca să rămâi în zona ta de ”a fi”, universul nunților are reguli, ritualuri, chiar și un limbaj al său. Odată ce ai început să îți planifici nunta, parcă nu ai de ales și tot ce îți doreai să se întâmple e întâmpinat de refuzuri, dat din umeri sau, mai rău, de un zâmbet din ăla sarcastic pe care îl vezi doar la Poșta Română, când mergi să ridici o recomandată.

Cumva, încet-încet, începi să joci un rol. Să îți asumi titulatura ridicolă de ”miresică”. Să te obișnuiești cu ideea că așa e pe la noi. Și să te gândești că petrecerea pe care o aveai tu în minte o poți da oricând altcândva, pentru că acum nu e nimic despre tine, ci despre nuntă, oamenii invitați, fotografii scumpi, rochiile cu tulle, tendințele vintage și shabby chic. Sau despre candy bar și veșnica întrebare: a-l avea sau nu la nunta ta? Despre ce se poartă. Despre ce vor zice domnișoarele de onoare dacă nu le cumperi material pentru rochii, despre ce va zice mama când va vedea că asculți ”astfel” de muzică.

Încă o dată, desparte-te de ea! Nunta asta nu va fi niciodată a ta. Și e atât de simplu să o iei de la capăt! Tot ce trebuie să faci este să îți golești mintea de Pinterest – lasă-i pe oamenii care lucrează pentru tine să fie obsedați de imaginile de acolo -, de toate sfaturile, de toate rețetele și să te întorci la bază. Te căsătorești cu omul pe care îl iubești cel mai mult pe lume și ești dispusă să îi suporți familia și prietenii pentru totdeauna! 😛 Asta e piatra de temelie a nunții tale. De aici pornește petrecerea frumoasă pe care ți-o dorești. Restul este doar marketing, mult, obositor și agresiv.

Ca să mai îndulcesc un pic povestea, am întâlnit și oameni fericiți, care nu își pierd zile (luni?) din viață obsedând despre și cu detaliile nunților lor. Știu însă că nu toată lumea poate să evite capcana nunților toxice și că rezultatul nu va fi niciodată fericit. Poate că, pe moment, lucrurile par să se lege cumva, dar o relație nasoală cu propria ta nuntă va rămâne nasoală până la sfârșit, dacă nu ai de gând să faci nimic și doar vei aștepta să treacă.

***

Dacă aveți planuri mari pentru anul viitor, eu vă doresc să fie ale voastre! Să vi le duceți la capăt cu energie, să vă bucurați de toate momentele de pe drum și să vă faceți cât mai puține griji. Să petreceți apoi frumos și să povestiți și altora cum ați reușit și ce simplu a fost!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toate drepturile rezervate © 2017