Sunt atâția ani de când organizez nunți, așa că prezența fotografului lângă mine chiar este cel mai firesc lucru posibil. Cu toate astea, reușesc rar să trec în fața obiectivului fără panică și prefer să îmi văd de treabă decât să stau la „pozat”. Știam că e momentul ăla, pe care l-am tot amânat în ultimii ani. Pentru că nu e timp, că nu are foarte mult rost, că mai bine mă ocup de taskurile zilnice și de lucruri „mai importante”. Scuze care se tot repetau, la fiecare început sau sfârșit de sezon, când îmi puneam în gând treaba asta.

Totuși, întâlnirea cu Aphrodite nu a fost doar pentru brandul personal. Am găsit o idee cu care rezonez, altfel probabil și acum aș mai adăuga la șirul de motive pentru care să evit să mă pozez.

Gorgeous Victorita-21

 

Aphrodite – Beauty Photography este proiectul Oanei Munteanu, cu care am lucrat extraordinar de frumos la nunta lui Iani și a Alexandrei, și al Irinei Căjvăneanu, pe care e foarte bine să o cunoști dacă îți dorești un machiaj de nuntă splendid.

Cele două afrodite (cum altfel?) și-au pus în gând să ajute femeile să-și redescopere frumusețea. Și nu e vorba despre cea interioară, pe care o avem toate, e vorba de imaginea noastră, uneori neglijată, uneori constrânsă în canoane prea strâmte. O combinație între ce ai tu mai frumos în tine și ce pot ele să scoată la lumină. În plus, totul este „executat” într-un spațiu cozy. Oana și-a creat studioul în bucătăria casei, unde beneficiază de lumină naturală și unde nu ai cum să nu te simți ca acasă.

Când am aflat de ideea Oanei, m-am entuziasmat brusc. Mi-am dat seama că nu voi putea să spun pas și că voi ajunge pe mâna ei (de fapt, în fața aparatului ei), one way or the other.  După câteva reprogramări, exclusiv din vina subsemnatei și a programului ei mega-super-plin-de-nunți, am convenit asupra zilei de luni, am primit detaliile și am început să îmi proiectez așteptările, ce era să fac? 😛

Gorgeous Victorita-16

 

Am avut emoții mari în seara de dinainte de ședință, m-am gândit și răzgândit asupra ținutelor și mi-am făcut un mic scenariu, anticipând cum se vor desfășura lucrurile. Odată ce m-am așezat pe scaun, pentru pregătiri, mi-au dispărut toate ideile, toate așteptările și am început să mă bucur de moment.

Mi-am depășit reținerea, în mare parte pentru că Irina și Oana sunt două tipe amuzante, cu care aș sta la povești întruna, fără să mă plictisesc. Dar și pentru că, așa cum v-am spus, studioul nu e studio, e o bucătărie inundată în lumină, fără becuri băgate în ochi. E bucătăria în care îți poți bea cafeaua în tihnă, fără să-ți mai dai seama că ai venit acolo pentru a face ceva în afara zonei de confort. Nu ai cum să te gândești că e altfel decât plăcut!

Gorgeous Victorita-2

 

Deși mi-am văzut machiajul, coafura și am plecat de la fete cu zâmbetul până la urechi, surpriza reală a venit când am văzut fotografiile. Mă uit la ele și mă gândesc că ar sta foarte frumos drept copertă de revistă, iertați-mi superficialitatea! Nah, sunt mândră tare de ce a ieșit… E cea mai frumoasă versiune a mea, cu siguranță!

Gorgeous Victorita-27

 

În România s-a pierdut ideea de a merge la fotograf, așa, doar pentru un portret sau o fotografie cu familia. Ăsta e și motivul pentru care fotografiile de la nuntă sunt atât de prețioase. Pentru mulți dintre noi, e prima și ultima dată în viață când vom avea parte de fotografii făcute de un profesionist. Iar fotografia de beauty pare dintotdeauna o chestie exclusivistă, dedicată anumitor forme și anumitor tipuri de corp. Nici nu ne dăm seama ce pierdem pentru că ni se pare ceva care nu e pentru toată lumea.

Gata, am făcut-o și pe-asta. Și nu a fost rău deloc, ba chiar aș mai vrea un pic!

P.S. Oana și Irina pregătesc ceva de maxim interes și pentru mirese, așa că n-ar fi rău să le urmăriți activitatea și să vedeți ce pun ele la cale 🙂

Gorgeous Victorita-4