Open/Close Menu
consiliere creativă pentru o nuntă extraordinar de a voastră!

Cheesecake-ul, sora educata in SUA a tortului de nunta

M-am întâlnit cu Ioana și Mirela să îmi povestească despre cheesecake și tortul de nuntă, la un ceai cald, fiind convinsă că nu e doar o întâlnire banală de afaceri. Cu Mirela mă cunosc de astă iarnă, când lucra la un salon de evenimente cu care am colaborat. Când m-a sunat să îmi spună că s-a implicat într-un proiect nou, m-am bucurat tare și, după o ”sănătoasă” amânare a întâlnirii, am reușit să ne punem de acord nu două, ci trei fete cucuiete.

Ioana este o prezență caldă și energică. Am avut impresia că o cunosc de mult timp și nu am reușit să mă scutur de această idee până la sfârșitul întâlnirii noastre. Are ușurința de a te face să te simți confortabil, chiar și atunci când îi spui că nu știi exact în ce proiecte să o incluzi. În mare, asta e cea mai mare problemă cu care mă confrunt în ultima vreme. Cunosc foarte mulți oameni, cei mai mulți sunt extraordinari în ceea ce fac, eu însă nu am (și nici nu am plănuit să am) atât de multe evenimente care să îmi permită să îi folosesc pe toți.

Știu însă că cheescake-ul care înlocuiește tortul de nuntă este o idee grozavă. Pentru că tortul învelit în pastă de zahăr este greu, și la propriu, și la figurat. Pentru că vine, de obicei, cu alte decoruri tot din pastă de zahăr, care, deși îl fac să arate într-un fel anume, nu ne trezesc nicio bucurie papilară. Pentru că tortul clasic se taie greu și inegal. Și pentru că eu aștept de mult o alternativă, care să nu fie Pavlova. Cheesecake-ul este pe gustul meu. O prăjitură ușoară, comestibilă 100%, care poate păstra forma unui tort chiar și după ce a fost feliată.

Mai jos o las pe Ioana, fondatoarea Cheesecake Romania, să vă spună mai multe despre ce face, cum și de ce.

***

Povestea cheesecake-ului

cheesecake festiv_Cheesecake RomaniaÎnainte  să ajungă la New York în căutarea desăvârșirii, cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antică. Apoi în jurul anului 1000 a ajuns în Europa de Vest, in Italia și Anglia. Grație imigranților, la sfârșitul secolului XIX, New York-ul gustă acest delicios desert.

De atunci și până acum cheesecake-ul a trecut prin multe schimbări, ajungând chiar “să îmbrace” haina festivă de nuntă sau alte evenimente importante din viața noastră.

Cheesecake este genul de desert care te cucerește de la prima linguriță. Cheesecake-ul este o prăjitură care poate deveni cu ușurință preferata ta, dar și a invitaților tăi la nuntă.

Cheesecake-ul este o alternativă foarte inspirată la tortul de nuntă pentru cuplurile care doresc: o textură cremoasă, ușoară , un mix de arome, un topping natural și un tort care se consumă în totalitate . Chiar dacă acest desert poate părea limitat, este posibil să îl asociezi cu o varietate de arome și decorațiuni naturale, ceea ce îl pune pe picior de egalitate cu orice alt tort tradițional.

Deși de multe ori “Simple is the best”, cheesecake-urile nu trebuie sa fie neapărat simple , există zeci de opțiuni delicioase sau toppinguri variate.

Decorarea cheesecake-ului

cheesecake trandafir_Cheesecake RomaniaPentru că cheesecake-urile nu se acoperă cu glazură sau cu marțipan, precum torturile tradiționale, decorarea lor necesită mai multă creativitate și inovație.

Iată câteva idei deosebite pentru decorarea desertului de nuntă sub formă de cheesecake:

-cu flori proaspete– fie în vârful acestuia, fie în buchetele, în partea de jos, fie pe partile laterale ca accente decorative sau chiar flori cristalizate

-cu sirop de fructe 

-nuci, alune, migdale. Alunele și nucile vor contrasta cu textura densă și netedă a tortului și-i va îmbunătați complexitatea. Decoratorul poate de asemenea crea un design utilizând nuci sau alune tăiate în bucăți.

Schema de culori a nunții tale

Accentuează schema de culori a nunții, alegând fructe care au aceleași culori. O nuntă ce are loc vara, care utilizează roșu drept culoare principala poate include fructe precum: zmeura, căpșuni, cireșe, merișoare sau fragi. Pentru o schemă decorativă care atrage toate privirile, poți utiliza o varietate de fructe în culori îndrăznețe precum: ananasul, kiwi, afinele sau caisele.

Dacă îți place ciocolata foarte mult, utilizarea ei este o modalitate de a crea modele unice și interesante pe un cheesecake, fără a folosi crema de unt sau fondant, care de obicei nu sunt compatibile cu aroma și textura acestui desert.

Dulcețurile pot adăuga culoare și aromă unui cheesecake. Acestea se potrivesc cel mai bine cu arome tradiționale și simple.

Cheesecake-ul poate lua mai multe forme :

1.Tort festiv de nunta sau aniversare

2. Colț cu dulciuri

3. Mărturii de nuntă

tort de nunta_Cheesecake Romania

minicheesecakeuri_Cheesecake Romania

candy bar_Cheesecake Romania - Copy

marturii 1 Cheesecake Romania

La Cheesecake Romania poți regăsi creații unice. Combinațiile florale delicate, fructele, nucile, alunele sau migdalele sunt puse în valoare pe albul unui cheesecake veritabil.

Despre Cheesecake Romania –  singurul brand romanesc care și-a propus să aducă cheesecake-ul la rang de artă. Ioana Oncioiu, co-fondatoarea acestui brand a hotărât să dezvolte acest business, după o experiență în domeniul HORECA în SUA.

Fotografiile din articol sunt furnizate de Cheesecake Romania.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toate drepturile rezervate © 2017