Open/Close Menu
consiliere creativă pentru o nuntă extraordinar de a voastră!

2014, un an bun de tot

Nu pentru că se obișnuiește, ci pentru că sunt câteva lucruri pe care sigur nu aș avea când să le spun cu altă ocazie, vă ofer un mic rezumat al anului 2014, așa cum l-am trăit eu, printre nunți, zâmbete, suflete calde, rochii dantelate și flori.

Am avut emoții. Au fost seri în care adormeam greu, privind fișele de eveniment, verificând și paraverificând fiecare sarcină minusculă pentru a doua zi. Am atins niște cote de stres pe care nu credeam să le experimentez vreodată, ba că întârzie un furnizor, ba că altul a făcut o mică bubă care părea sfârșitul lumii la acel moment. Am țipat (sigur) la câteva persoane, am înjurat printre dinți de vreo câteva ori, am pufnit și răbufnit de alte câteva ori, doar de nervi, pentru că nu toată lumea oferă 100% sau mai mult, așa cum obișnuiesc să cer de la oamenii cu care colaborez. Știu că sunt oameni cu care am colaborat care mă consideră un om mai implicat decât ar trebui, să zic eufemistic. Pentru asta nu am cum să îmi cer scuze, pot în schimb să mulțumesc celor care mă acceptă așa cum sunt și care mai și livrează acel plus valoare pe care îl caut (des).

Am plâns de vreo câteva ori, dar de bucurie. La sfârșitul unei petreceri superbe, când am primit cea mai exaltată îmbrățișare din partea unei mirese fericite. Apoi, la un dans al mirilor care mi-a transmis atât de multă iubire, că m-au bușit toate lacrimile deodată. Nu una câte una, cum se mai întâmplă, în situații normale de emoție 🙂

Am învățat și mai multe lucruri despre nunți, căci e clar că nu le știam pe toate. Cel mai important lucru l-am învățat de la miresele mele îndrăznețe și visătoare: să crezi până la capăt în ideile tale. Știu că sună foarte americano-siropos, dar nu am cum să exprim altfel ceva ce am observat la nunțile cu mirese mega-ambițioase. Dacă ideea ta e prețioasă, cu cantitatea potrivită de implicare va ieși mereu ceva deosebit. Chiar și atunci când ai impresia că nu merită toată agitația, mergi mai departe. În final, vei uita stresul și oboseala. Care apar doar pentru că ideile femeilor nu sunt niciodată simple! Să ne înțelegem. Femeia care se pregătește de nuntă nu va gândi niciodată în termenii în care văd eu uneori nunțile și ăsta e un alt lucru pe care l-am învățat și pe care îl respect mai mult.

M-am ales cu câțiva prieteni, cu câteva promisiuni de vizite și beri, cu recomandări calde (pentru care sunt recunoscătoare) și cu un portofoliu în creștere, de care eu sunt tare mândră. Sper să vă placă și vouă tot atât de mult cât îmi place mie. Mai am câteva povești de adus la lumină, însă momentan ne concentrăm pe reușite, nu pe micile restanțe 😛

Am învățat și alt lucru important, pe care ar trebui să îl înțeleagă orice om care lucrează cu miri. Să respect, cu adevărat, bugetul clientului. Chiar și atunci când bugetul lui nu se pupă cu planurile mele (sau ale tale) despre acea nuntă. Treaba mea nu este să impun o sumă groasă de cheltuieli, ci să înțeleg oamenii din fața mea și să fac tot ce se poate mai bine cu acel buget.

Am făcut și alegeri bune de furnizori, poate și altele mai puțin inspirate, însă am încercat, pe cât posibil, să nu las alegerile astea să afecteze demersul ”lin” al planificării nunților. Cele mai multe bătăi de cap le-am avut, totuși, cu oamenii veniți prin veșnica relație ”știu-eu-pe-cineva”. Pe care nu o condamn din principiu, ci din experiență unu-la-unu… Dar de care sper să am parte din ce în ce mai rar, acum că am început să am și mai multă ”voce” în alegerile clienților mei.

Am realizat că e bine să fii de capul tău și să le faci pe toate cu mâna ta, dar și mai bine e când ai două mâini și doi ochi în plus. De aceea, caut ajutor în ”bucătărie”, pentru că anul viitor se anunță plin și deosebit de frumos. Aviz amatorilor! Ofer detalii pe email, dacă e cineva interesat 😉

Deși organizez nunți de aproape șase ani de zile, 2014 a fost cu siguranță un nou început, spre care am mers cu un pic de teamă, dar cu toată convingerea că sunt un om capabil să facă lucrurile (mai) bine. Dacă nu ați observat până acum, articolele pe care le scriu pe acest blog sunt etichetate cu ”eu+nunți=eu perfect”. Evident, am botezat această categorie cu prima chestie care mi-a venit în minte și cu gândul că o voi schimba rapid, cu ceva mai inspirat și mai puțin narcisist :)) Doar că, în timp, expresia asta s-a lipit de mine. Nu pentru că aș fi un om perfect – departe de mine acest gând 😛 – ci pentru că, în momentul în care am intrat în acest micro-univers, am început să lucrez cu adevărat la dezvoltarea mea personală și am găsit mediul în care pot fi cel mai bun om din câți aș putea eu să fiu. 

Așadar, declar că am avut un an bun. Pentru care vă mulțumesc și vouă, clienții mei îndrăzneți, trăsniți, iubăreți și frumoși! Dar și vouă, colaboratorilor săritori, răbdători, punctuali și paroliști! Vă urez tuturor să aveți parte de acel lucru minunat care scoate tot ce e mai bun din voi!

Să avem sărbători liniștite și să ne auzim cu bine!

 

P.S. Dacă ar trebui să aleg o singură imagine care să descrie anul meu 2014, cam asta ar fi – un upside down executat în forță și cu echilibru! (cu mulțumiri Gabrielei Matei @ www.PhotoCHIC.ro pentru foto și Rigadonne pentru prestație)

Rigadonne @ Andreea & Teodor - 23 aug

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toate drepturile rezervate © 2017