Open/Close Menu
pentru o nuntă extraordinar de a voastră!

Dream big, plan small!

Intr-un fel (sau in zeci si sute de feluri), nunta e taram de visare. E un eveniment asteptat, la care ne gandim de mai multe ori in viata pana sa se produca in realitate. E “acel” eveniment, fata de care multe dintre noi avem (sau am avut) adevarate fantezii, care mai de care mai romanticoase, unele vanitoase, altele pur si simplu iesite din comun.

Visam la nunta, ne gandim la ea ca la ceva unic, apoi incepem si citim despre cum vom realiza noi acest eveniment maret, vedem ca si altii spun ca nunta este “unica”, este “de vis”, este “perfecta” etc. Si apoi primim un dus cu apa rece, pentru ca incepe “cosmarul” planificarilor, al listelor, al bugetului, al “ce trebuie sa faci” si “5 lucruri pe care sa le eviti ca sa nu ai cea mai dezastruoasa nunta”, dar mai ales al “cumpara neaparat x lucru sau y serviciu, ca altfel vei avea o nunta care nu e la moda si te vei face de ras”. Si asa renuntam la tot ce am visat si ne apucam de planificat o nunta din lumea reala. Si credem, intr-un fel, ca facem bine, chiar daca nu ar trebui sa fie chiar asa…

Dream big!

Daca ai putea sa ai nunta exact asa cum ti-o doresti, cum ti-o imaginezi? Inchide ochii. Si viseaza. Ce vezi? Ce simti? Viseaza la tot ce e mai frumos. Nu te opreste nimeni. Nu iti poate interzice nimeni sa te gandesti la nunta ta in mod “egoist”, mai ales daca abia acum cateva zile ai primit inelul pe deget si ai spus “Da”. Nu te arunca imediat in realitate, pentru ca aici nu prea mai ai loc sa mai visezi. Cauta mai intai sa vezi ce iti place. Si noteaza-ti asta undeva. Scrie exact cum crezi tu ca ar trebui sa fie nunta. Inainte sa afli orice despre cum se ”organizeaza” nuntile.

De ce? Pentru ca este esential sa faci mai intai o vizita in capul tau si sa (re)descoperi ce iti doresti, sa te aliniezi sufleteste cu lucrurile importante, care iti dau o stare de bine. Nunta poate fi oricum iti doresti sa fie, iar pentru a ajunge acolo, trebuie mai intai sa te lasi pe tine sa visezi un pic.

Cu atat mai bine daca apuci asta pana sa te bombardeze toata lumea cu ”informatiile lor pretioase” despre cat este de greu, complicat si ”sa vezi tu ce o sa te mai doara capul” de la x sau y mic amanunt. Cu atat mai bine daca iti permiti sa te gandesti un pic la nunta per ansamblu, in totalul ei, inainte de a te arunca sa cauti restaurantul, ca cine stie daca mai au locuri. Inainte sa te apuce disperarea ca sunt atat de multe lucruri de facut si atatea de cumparat, chiar daca nu intelegi rostul pentru jumatate din tot ce citesti si spui resemnata ca ”asa se face!”.

 

Plan small

Planurile tale de nunta nu trebuie sa includa TOTUL. Nunta nu e facerea lumii, in 24 de ore. Planurile tale trebuie sa includa lucrurile care te bucura. Care iti fac inima sa tresara si la care zambesti din reflex, cand iti imaginezi cum ar fi. Planuieste lucruri care conteaza si care te fac fericita. Si ignora restul lucrurilor sau lasa-le pe un plan secund. Pentru ca nu e nimic mai stresant decat sa organizezi o nunta in care vrei sa le faci pe toate sau sa ii multumesti pe toti; chiar si cu ajutorul meu ar fi obositor, cu siguranta.

Cand spun ca imi plac nuntile simple, la asta ma refer, la nuntile care se desfasoara in jurul unor bucurii adevarate. Lasa-ti nunta sa fie a ta, asa cum ai visat-o. Nu incerca sa o sufoci cu inventarul altei nunti, pe care l-ai gasit intr-o revista sau pe internet. Pentru ca acel inventar de obiecte si servicii nu e al tau, nu l-ai gandit tu si cel mai probabil nu ti se va potrivi.

Nu pune pret pe lucruri care nu conteaza. Nici macar o secunda. Si nu cauta “lucrurile perfecte”, ci pe cele pe care ti le doresti. Pentru ca e foarte usor sa te pierzi, sa iti creezi obsesii – obsesia pantofilor perfecti, a invitatiilor sau a marturiilor perfecte, obsesia fetelor de masa perfecte si a nimicurilor perfecte. Si NIMICURILE perfecte sunt multe, multe de tot; usor de gasit, greu de ales, dar pana la urma, raman doar nimicuri.

 vis cu ochii deschisi - Marius Frim Photography

Foto: Marius Frim Photography / www.mariusfrim.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toate drepturile rezervate © 2017